Volwassenen

Fysieke klachten

Neuromovement is zeer succesvol gebleken bij het helpen van herstel na fysiek trauma (functieverlies), en in algemene zin in het verbeteren van fysieke en mentale functies.

Wanneer we gewond, in shock of geblesseerd zijn, passen we ons (past ons brein zich) aan om schade te minimaliseren, en controle te maximaliseren binnen de nieuwe set van mogelijkheden. Deze onbewuste, automatische aanpassingen kunnen zorgen voor spierspanningen en fysieke achteruitgang, blijvende ongemakken en beperkingen.

Een doel van Neuromovement is het vergroten van je bewegingsmogelijkheden waardoor je makkelijker en soepeler gaat bewegen. Ingesleten bewegingspatronen die blessures of pijnklachten veroorzaken, worden vervangen door meer efficiƫnte. Dit doen we via het brein; daar vinden uiteindelijk de veranderingen plaats.

Cognitieve en andere klachten

Maar Neuromovement beperkt zich niet tot fysieke klachten. Het brein doet een grote diversiteit aan dingen. Maar uiteindelijk bestaan deze allemaal uit het verwerken van informatie. Neuromovement helpt het brein om zijn werk beter te doen. Dat is waarom Neuromovement bij een gevarieerd scala aan klachten nuttig is. Verbeterd cognitief functioneren, het beter kunnen omgaan met stimuli, nieuwe bewegingsmogelijkheden, in alle gevallen gaat het om het verwerken van informatie. Een aantal voorbeelden waarbij Neuromovement nuttig kan zijn vind je hier.