Anat Baniel

Anat Baniel is de oprichter van Anat Baniel Method NeuroMovement. Ze is oorspronkelijk opgeleid in clinische psychologie en statistiek, en was onder andere onderwijsassistent bij Dr. Amos Tversky. Niet lang hierna ging ze bij Dr. Moshé Feldenkrais in de leer, onder wie ze bleef werken tot zijn dood in 1984. Haar kennismaking met Dr. Feldenkrais was haar eerste ervaring met het gebruik van beweging om veranderingen in het brein teweeg te brengen.

Mw. Baniel ontwikkelde haar op leren gebaseerde methode gedurende meer dan 30 jaar. Ze leidde enkele honderden mensen op om middels ABM Neuromovement te werken. Haar methode heeft letterlijk duizenden mensen geholpen om hun functioneren op allerlei gebieden te verbeteren, en in veel gevallen beperkingen te overwinnen waar dat onmogelijk werd geacht. Haar werk wordt onder andere gesteund door de vooraanstaand en vaak onderscheiden neurowetenschapper Dr. Michael Merzenich, de ‘vader van hersenplasticiteit’. Neuromovement maakt gebruik van door hem aangetoonde mogelijkheden van het brein, die dank zij hem worden onderschreven door hedendaags hersenonderzoek.

Anat Baniel schreef de boeken “Move Into Life” en “Kids Beyond Limits”. Over haar werk verscheen bovendien een documentaire, “A Life Unbound”. Meer informatie hierover vind je hier.